Laiks baudai

Tendences kulinārijā

Laiks baudai

Maljorkas ziemeļu piekraste ir skaista un mierīga. Tā ir ideāla vieta atpūtai un sevis palutināšanai.

Vien 50 minūšu braucienā uz ziemeļaustrumiem no Palmas starptautiskās lidostas atrodas viesnīca „Park Hyatt MallorcaTM”. Tās izkārtojums un stils atgādina tradicionālu Maljorkas kalnu ciematu (ar patīkama līmeņa komfortu un luksusa klases papildpakalpojumiem), kas atrodas ar Alepo zaļajām priedēm biezi apauguša kalna virsotnē. Idilliskais skats, kas paveras no augšas, no Cap Vermell ielejas līdz pat mirdzoši zilajai jūrai, īpaši romantisks kļūst saulrieta laikā.

Viesnīca „Park Hyatt Mallorca” ir šā zīmola pirmais kūrorts Eiropā. Šī viesnīca veido Cap Vermell īpašuma sirdi. Viesnīca izvietota ap centrālo ciema laukumu ‒ „Plaza de la Torre”. No šejienes stiepjas lavandas un aromātisko zaļumu smaržas ieskauti celiņi uz dažādiem „rajoniem”, piemēram, „Limonero” vai „Olivio”. To dārzos aug citronkoki un olīvkoki.

Individuāli veidotajās villās ir 142 parastie un luksusa numuriņi ar platību no 50 līdz 150 m2, turklāt katram numuriņam ir atsevišķs balkons vai terase. Viesnīcā ir četri restorāni un bārs pie baseina, plaša spa un fitnesa zona, daudzveidīgi rekreācijas objekti un modernas funkcionālās telpas. Viesnīcas viesi bez maksas var izmantot visus netālu Kanjamelas pludmalē esošo klubu „Country Club” un „Beach Club” atpūtas piedāvājumus.

Ir labi zināms, ka, pateicoties uz vietas audzētajiem augstākās klases produktiem, tagad Baleāru salas piedāvā izcilu gastronomisko baudījumu. To pierāda „Park Hyatt” virtuve un plašais ēdienu klāsts. Par piemēru ņemsim uzkodu bāru „Tapas”. Te jūs atradīsiet garšīgas jūras veltes, kuru pagatavošanai tradicionālās receptes ir tikušas prasmīgi uzlabotas, iegūstot uzkodas ar lieliskām garšas niansēm. Tradicionālie Maljorkas vasaras salāti „trampo” no sagrieztiem pipariem, sīpoliem un tomātiem, majonēzes, maltām mandelēm, sāls un olīveļļas, karaliskajām garnelēm un lašu ikriem. Šie salāti tiek pasniegti ar atspirdzinošu zupu. Vai fritētās olīvas „oliva ascolana”, kas vispirms tiek pildītas, pēc tam fritētas. Šo ēdienu idejas ir aizgūtas no Mišelina zvaigzni ieguvušā basku pavāra Dāvida Garsijas (David García), kurš prot nodrošināt pārsteidzošu garšas baudījumu, apvienojot senās un jaunās receptes.

Restorāns „Asia” atgādina ekskluzīvu privāto villu ar verandu, no kuras paveras skats pāri visai ielejai. Šeit viespavāri gatavo ēdienus, kas nākuši no visa kontinenta, piemēram, garšīgo Njonjas (Nyonya) vistas kariju, kas ir Malaizijas un Singapūras tradicionālais ēdiens.

Viesnīca „Park Hyatt” lielāko daļu produktu iegādājas no vietējiem ražotājiem un tirgotājiem, sākot ar ilgtspējīgā veidā noķertām zivīm un brīvos turēšanas apstākļos audzētu putnu gaļu, beidzot ar vietējiem dārzeņiem, augļiem, olīvām un vīnu. Viesi, kuri ir ne tikai laba ēdiena cienītāji, bet arī paši ir kaismīgi pavāri, saņems labus padomus par to, kuru tirgu (piemēram, to, kas atrodas Artā (Artà)), kuru vīna darītavu (piemēram, „Bodega Ribas”, kur piedāvā vīnus, kas darīti no vietējo vīnogu šķirnēm ‒ Prensal un Mantonegro) un kurus olīveļļas ražotājus (piemēram, „Aubocassa”) noteikti ir vērts apmeklēt.

Teksts Regīna Smita Taime (Regine Smith Thyme)